Recept
« Terug naar recepten
Krokante aardbeientaart
PT210M
Krokante aardbeientaart
Een heerlijk krokante aardbeientaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Krokante aardbeientaart te bereiden
1. Kneed 100 gr bloem, 50 gr suiker, de vanillesuiker, een snufje zout, de boter in stukjes, de eidooier en 1-2 tl ijskoud water eerst met de mixer met deeghaken en daarna met de hand tot een glad deeg. Zet afgedekt ca. 45 minuten in de koelkast.
2. Breng de creme fraiche, de honing, 40 gr suiker en 30 gr bloem al roerend aan de kook. Voeg de gehakte hazelnoten toe. Laat 10-15 minuten afkoelen. Verwarm de oven voor: elektrisch 175 graden, hetelucht op 150 graden.
3. Vet een taart- of springvorm (25 cm) in met wat boter. Rol het deeg op een licht bestoven werkvlak uit tot een cirkel met een diameter van ca. 28 cm. Bekleed de bodem van de vorm met het deeg en druk daarbij de randen goed aan. Verdeel het notenmengsel over de bodem en druk aan de randen 2-3 cm omhoog.
4. Bak ca. 30 minuten onderin de oven (dek evt. na ongeveer 15 minuten de rand af met aluminiumfolie). Laat afkoelen.
5. Hak de chocolade grof en smelt au bain marie. Strijk de chocolade over de taartbodem en laat drogen.
6. Maar de aardbeien schoon. Halveer ze of snijd ze in dikke plakken. Verdeel de aardbeien over de bodem. Meng de taartina met 2 tl suiker. Roer 250 ml vruchtensap erdoorheen en breng al roerend kort aan de kook. Verdeel het mengsel over de aardbeien en laat het opstijven.
2. Breng de creme fraiche, de honing, 40 gr suiker en 30 gr bloem al roerend aan de kook. Voeg de gehakte hazelnoten toe. Laat 10-15 minuten afkoelen. Verwarm de oven voor: elektrisch 175 graden, hetelucht op 150 graden.
3. Vet een taart- of springvorm (25 cm) in met wat boter. Rol het deeg op een licht bestoven werkvlak uit tot een cirkel met een diameter van ca. 28 cm. Bekleed de bodem van de vorm met het deeg en druk daarbij de randen goed aan. Verdeel het notenmengsel over de bodem en druk aan de randen 2-3 cm omhoog.
4. Bak ca. 30 minuten onderin de oven (dek evt. na ongeveer 15 minuten de rand af met aluminiumfolie). Laat afkoelen.
5. Hak de chocolade grof en smelt au bain marie. Strijk de chocolade over de taartbodem en laat drogen.
6. Maar de aardbeien schoon. Halveer ze of snijd ze in dikke plakken. Verdeel de aardbeien over de bodem. Meng de taartina met 2 tl suiker. Roer 250 ml vruchtensap erdoorheen en breng al roerend kort aan de kook. Verdeel het mengsel over de aardbeien en laat het opstijven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Layla zegt:
Ik denk dat het water bij stap 6 dan vruchtensap moet zijn.. Is al veranderd.
Robbert zegt: