Recept
« Terug naar recepten
Krokante Kip met Ananas-Chili saus
PT30M
Krokante Kip met Ananas-Chili saus
Een heerlijk krokante kip met ananas-chili saus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Esther van Gompel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
meiasia.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krokante Kip met Ananas-Chili saus te bereiden
1. Snijd de kippendijen in ca. 2 cm grote blokjes en bestrooi ze met zout.
2. Meng de bloem met de maïzena en laat deze mix oplossen in koud water.
3. Haal de kip aan alle kanten door het maïzenamengsel.
4. Verwarm de olie in een pan of wok totdat de olie heet genoeg is om te frituren. Frituur de kip totdat deze een goudkrokant korstje heeft gekregen en zet apart.
5. Frituur nu in dezelfde olie de gedroogde chili. Dit duurt ongeveer 1 minuut, maar pas op voor het spatten van de olie. Zet de chili even apart in een kommetje.
6. Snijd de knoflook en ui fijn en de paprika’s in blokjes. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd in schijven.
7. Verhit 2 eetlepels olie (gebruik opnieuw de olie waarin de kip gefrituurd is) in een wok en roerbak de knoflook totdat de geur vrijkomt. Voeg de ui, komkommer, paprika en ananas toe en wok ze totdat ze zacht beginnen te worden.
8. Voeg de MeiAsia ananas-chili woksaus toe en roer deze goed door het geheel.
9. Voeg de krokante kip toe, gevolgd door de gefrituurde gedroogde chili om het gerecht lekker pittig te maken.
10. Serveer met jasmijnrijst.
2. Meng de bloem met de maïzena en laat deze mix oplossen in koud water.
3. Haal de kip aan alle kanten door het maïzenamengsel.
4. Verwarm de olie in een pan of wok totdat de olie heet genoeg is om te frituren. Frituur de kip totdat deze een goudkrokant korstje heeft gekregen en zet apart.
5. Frituur nu in dezelfde olie de gedroogde chili. Dit duurt ongeveer 1 minuut, maar pas op voor het spatten van de olie. Zet de chili even apart in een kommetje.
6. Snijd de knoflook en ui fijn en de paprika’s in blokjes. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd in schijven.
7. Verhit 2 eetlepels olie (gebruik opnieuw de olie waarin de kip gefrituurd is) in een wok en roerbak de knoflook totdat de geur vrijkomt. Voeg de ui, komkommer, paprika en ananas toe en wok ze totdat ze zacht beginnen te worden.
8. Voeg de MeiAsia ananas-chili woksaus toe en roer deze goed door het geheel.
9. Voeg de krokante kip toe, gevolgd door de gefrituurde gedroogde chili om het gerecht lekker pittig te maken.
10. Serveer met jasmijnrijst.