Recept
« Terug naar recepten
Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
PT30M
Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/84131/krokante-kippennuggets-met-knoflook-yoghurtsaus
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus te bereiden
- Verwarm de oven voor op 185°C.
- Snij de kipfilet in dikke repen.
- Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel zeste hebt.
- Pel 1 teentje knoflook en hak fijn.
- Meng de helft van de yoghurt met de knoflook, citroenzeste, de tijmblaadjes, kipkruiden, flink wat peper en 1 koffielepel zout.
- Meng de reepjes kipfilet met de gekruide yoghurt en doe ze in een zakje of potje. Zet 1 uur in de koelkast.
- Maak intussen de yoghurtsaus.
- Pel en hak 1 teentje knoflook fijn, hak de blaadjes van de dragon fijn en meng alles met de rest van de yoghurt.
- Kruid met peper en zout en zet in de koelkast.
- Doe de cornflakes in een plastic zakje, sluit af en plet de cornflakes.
- Meng met de havermout.
- Haal de reepjes kipfilet uit de marinade en rol ze door de cornflakesmengeling.
- Leg de kippennuggets op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
- Zet 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.