Recept
« Terug naar recepten
Krokante pasteitjes met kalfsgehakt
PT60M
Krokante pasteitjes met kalfsgehakt
Een heerlijk krokante pasteitjes met kalfsgehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krokante pasteitjes met kalfsgehakt te bereiden
Bak de sjalotjes 5 minuten in 25 gram boter.Bak de paddenstoelen op hoog vuur 10 minuten mee tot het vocht verdampt is.Strooi de bloem erover en bak dit 2 minuten mee.Schenk de slagroom erbij en laat de saus op zacht vuur 5 minuten koken.Schep 5 eetlepels paddenstoelen uit de saus en zet deze apart.Pureer de saus met de rest van de paddenstoelen,het moet een vrij dikke saus zijn.Bak het gehakt in 15 gram boter rul en roer de paddenstoelensaus en de achtergehouden paddenstoelen erdoor.Breng op smaak met zout en peper en peterselie.Laat het mengsel dat zo dik moet zijn als ragout,iets afkoelen.Leg de lapjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van 27x55 centimeter.Steek uit het deeg 4 cirkels van 10 centimeter doorsnede en 4 cirkels van 16 centimeter doorsnede.Verdeel het gehaktmensel over de flensjes en knijp de flensjes als een buideltje dicht.Zet de gevulde flensjes op de kleine deegcirkels met de dichtgeknepen kant naar boven.Leg daarop de grote deegcirkels.Druk de deegranden goed op elkaar.Vouw de deegranden een stukje om,zodat er een rand ontstaat.Klop de eidooier loe met 2 eetlepels water en bestrijk het deeg hiermee.Bak de pasteitjes op een met bakpapier bekledebakplaat in 25 minuten goudgeel in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden.