Recept
« Terug naar recepten
Krokante tongfiletsliertjes met asperges
PT30M
Krokante tongfiletsliertjes met asperges
Een heerlijk krokante tongfiletsliertjes met asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krokante tongfiletsliertjes met asperges te bereiden
Slibtongetjes platkloppen en in sliertjes snijden.
Door geklopt eiwit halen en licht bestrooien met bloem.
Krokant laten bakken in olie van 180 graden C.
Halve asperges (met kop) koken op de gebruikelijke wijze (zie basisrecept Bert Allers)
De in blokjes gesneden appel aanstoven, kort blussen met cider-azijn en een beetje aspergesvocht en kruiden.
OPMAAK:
Leg wat alfalfa op een bord, de appelblokjes en de stukjes vis en de asperges.
decoreer naar eigen inzicht.
besprenkelen met balsamicovinaigrette.
Bereiding balsamicovinaigrette:
1 el sesamolie
3,5 el olie
1,5 el witte balsamico
Eventueel op smaak brengen met gembersiroop. zout en peper
Door geklopt eiwit halen en licht bestrooien met bloem.
Krokant laten bakken in olie van 180 graden C.
Halve asperges (met kop) koken op de gebruikelijke wijze (zie basisrecept Bert Allers)
De in blokjes gesneden appel aanstoven, kort blussen met cider-azijn en een beetje aspergesvocht en kruiden.
OPMAAK:
Leg wat alfalfa op een bord, de appelblokjes en de stukjes vis en de asperges.
decoreer naar eigen inzicht.
besprenkelen met balsamicovinaigrette.
Bereiding balsamicovinaigrette:
1 el sesamolie
3,5 el olie
1,5 el witte balsamico
Eventueel op smaak brengen met gembersiroop. zout en peper