Recept
« Terug naar recepten
Kroketjes van paddestoelen en lavas
PT40M
Kroketjes van paddestoelen en lavas
Een heerlijk kroketjes van paddestoelen en lavas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kroketjes van paddestoelen en lavas te bereiden
Maak één dag op voorhand een roux van boter, bloem en de bouillon.
Laat dit gaar worden op een matig vuurtje en bind in tot een dikke saus.
Roer de eidooier eronder samen met de lavas en de champignons.
Kruid met peper en zout.
Maak de saus warm zodat de champignons vocht verliezen en smaak afgeven. Doe dit mengsel in een kom, laat het afkoelen en zet het een nacht in de koelkast.
Vorm de volgende dag kleine kroketjes.
Haal deze tweemaal door bloem en eiwit en vervolgens door paneermeel. Frituur de kroketjes op 180°.
Laat dit gaar worden op een matig vuurtje en bind in tot een dikke saus.
Roer de eidooier eronder samen met de lavas en de champignons.
Kruid met peper en zout.
Maak de saus warm zodat de champignons vocht verliezen en smaak afgeven. Doe dit mengsel in een kom, laat het afkoelen en zet het een nacht in de koelkast.
Vorm de volgende dag kleine kroketjes.
Haal deze tweemaal door bloem en eiwit en vervolgens door paneermeel. Frituur de kroketjes op 180°.