KookJij

Kroketjes van paddestoelen en lavas

Een heerlijk kroketjes van paddestoelen en lavas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kroketjes van paddestoelen en lavas te bereiden

Maak één dag op voorhand een roux van boter, bloem en de bouillon.
Laat dit gaar worden op een matig vuurtje en bind in tot een dikke saus.
Roer de eidooier eronder samen met de lavas en de champignons.
Kruid met peper en zout.
Maak de saus warm zodat de champignons vocht verliezen en smaak afgeven. Doe dit mengsel in een kom, laat het afkoelen en zet het een nacht in de koelkast.
Vorm de volgende dag kleine kroketjes.
Haal deze tweemaal door bloem en eiwit en vervolgens door paneermeel. Frituur de kroketjes op 180°.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst