KookJij

Krombreudjes

Een heerlijk krombreudjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Krombreudjes te bereiden

Smelt de boter in een pannetje en laat het afkoelen. Zeef de bloem met het zout boven een kom. Verwarm de melk lauwwarm en los de gist op in de lauwe melk. Maak een kuiltje in de bloem, giet de gistoplossing en de gesmolten boter erin, breek de eieren erbij en voeg de suiker toe. Kneed alles goed tot een soepel deeg en laat het deeg afgedekt met een vochtige doek, 1 uur op een warm plekje rijzen. Kneed het deeg daarna nog even door en verdeel het in 10 bolletjes. Maak van de bolletjes rolletjes. Beboter de bakplaat en leg daar de rolletjes in de vorm van een half maantje op. Laat de broodjes dan nog eens 30 minuten rijzen en bak de krombroodjes ten slotte in een voorverwarmde oven van 200 graden in 15 minuten gaar en goudbruin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst