Recept
« Terug naar recepten
Kruidensalade met gegrilde groene asperges
PT55M
Kruidensalade met gegrilde groene asperges
Een heerlijk kruidensalade met gegrilde groene asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wining & dining
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidensalade met gegrilde groene asperges te bereiden
Klop voor de dressing alle ingrediënten behalve de olie met een staafmixer door elkaar.Giet er langzaam de olie bij.Blijf goed kloppen tot de dressing een beetje gaat binden.breng op smaak met zout.Is de dressing te scherp,voeg dan nog wat olie of suiker toe.Verwarm een grillpan,smeer de asperges in met olijfolie en grill ze ongeveer 5 minuten tot ze bruin en beetgaar zijn.Draai ze regelmatig.Meng sla en kruiden goed door elkaar en verdeel over 4 borden.Pocheer de eieren:doe 1 ei in een kopje.Breng in een pan water aan de kook en doe er de azijn bij.Zet het vuur uit.Laat het ei voorzichtig in het water glijden en laat ongeveer 6 minuten pocheren.Het eigeel moet nog zacht aanvoelen.Schep het ei voorzichtig met een schuimspaan uit de pan.Herhaal dit met de andere 3 eieren.Leg de eieren in het midden van de sla.Verdeel de asperges erover en giet de dressing eromheen.