Recept
« Terug naar recepten
Kruidige aardpeer
PT20M
Kruidige aardpeer
Een heerlijk kruidige aardpeer recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Vergeten Groenten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige aardpeer te bereiden
Snijd de aardperen in plakken van 1 cm dik.
Hak de ui en knoflook en fruit in de olie.
Voeg de aardperen toe en laat nog een paar minuten sudderen.
Roer af en toe om.
Voeg nu tomatenpuree, water, kruiden en tamari toe.
Meng alles goed en laat zachtjes in een kwartiertje tijd gaar koken.
Opdienen bestrooid met fijngehakte peterselie.
Hak de ui en knoflook en fruit in de olie.
Voeg de aardperen toe en laat nog een paar minuten sudderen.
Roer af en toe om.
Voeg nu tomatenpuree, water, kruiden en tamari toe.
Meng alles goed en laat zachtjes in een kwartiertje tijd gaar koken.
Opdienen bestrooid met fijngehakte peterselie.
patricia zegt:
Eigenlijk is de aardpeer een doorlevende zonnebloem, die zeer snelle uitbreiding kent ondergronds.
Andere benamingen voor de aardpeer zijn: Topinamboer, Jerusalem artisjok.De smaak lijkt op artisjok en het zoete van de schorseneer.