A)>Verdeel over de borden en strooi er de gesnipperde mint over.
B)>Laat de mint weg en strooi er gesnipperde platte peterselie over en optioneel geraspte oude kaas
Recept
« Terug naar recepten
Kruidige Bloemkoolsoep
PT45M
Kruidige Bloemkoolsoep
Een heerlijk kruidige bloemkoolsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige Bloemkoolsoep te bereiden
1).Verhit de boter in de grote pan en fruit hierin aan de uien en de knoflook tot de uien zacht zijn geworden,zonder dat ui en knoflook gekleurd worden.
2).Doe dan de bloem er bij en even later de kerrie,koriander en komijn.Al roerend laten doorsudderen tot de bloem is gegaard (Ongeveer 5 minuten).
3).Doe dan de bloemkool er bij en de kippenbouillon en breng dat al roerend aan de kook.Laat dat 15 minuten koken en pureer dan alles.
4).Breng op smaak met iets zeezout en veel vers gemalen peper.
5).Voeg de room toe en roer nog even door
2).Doe dan de bloem er bij en even later de kerrie,koriander en komijn.Al roerend laten doorsudderen tot de bloem is gegaard (Ongeveer 5 minuten).
3).Doe dan de bloemkool er bij en de kippenbouillon en breng dat al roerend aan de kook.Laat dat 15 minuten koken en pureer dan alles.
4).Breng op smaak met iets zeezout en veel vers gemalen peper.
5).Voeg de room toe en roer nog even door
marianne van velzen zegt: