Recept
« Terug naar recepten
Kruidige Eierpotjes
PT30M
Kruidige Eierpotjes
Een heerlijk kruidige eierpotjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Brood - Gerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige Eierpotjes te bereiden
Smelt de boter in een klein pannetje en vet 4 vuurvaste vormpjes in met gesmolten boter.
Verdeel de slagroom gelijkmatig over de vormpjes en breek vervolgens boven elk vormpje 1 ei.
Strooi er de kaas, peterselie, zout en peper over.
Leg op elk vormpje een rond stuk bakpapier.
Leg vervolgens aluminiumfolie over de vormpjes en zet de stukken folie goed vast.
Zet de vormpjes in een hoge pan.
Vul de pan met kokend water zodat de vormpjes er tot de helft in staan.
Doe de deksel op de pan en stoom de eieren ca. 15 min. op een middelhoog vuur tot ze gestold zijn.
Verdeel de slagroom gelijkmatig over de vormpjes en breek vervolgens boven elk vormpje 1 ei.
Strooi er de kaas, peterselie, zout en peper over.
Leg op elk vormpje een rond stuk bakpapier.
Leg vervolgens aluminiumfolie over de vormpjes en zet de stukken folie goed vast.
Zet de vormpjes in een hoge pan.
Vul de pan met kokend water zodat de vormpjes er tot de helft in staan.
Doe de deksel op de pan en stoom de eieren ca. 15 min. op een middelhoog vuur tot ze gestold zijn.
tirolerlinda zegt: