Recept
« Terug naar recepten
Kruidige, goedgevulde Indische kippensoep
PT30M
Kruidige, goedgevulde Indische kippensoep
Een heerlijk kruidige, goedgevulde indische kippensoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Ons Jiri's oma Toos
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige, goedgevulde Indische kippensoep te bereiden
Zet de kip met het water, de uien, knoflook, pepertje, laurier of d.s., kruidnagels, koenjit, gember- en de laoswortel samen met de inhoud van het doosje smaakverrijker op en laat dit 2 uur trekken, tegen de kook aan.
Haal de kip uit de pan en snij of trek er draadjes van (of hele dunne reepjes).
Haal met de zeef - zo heb je maar 1 pan in de afwas, altijd fijn - de overige ingredienten eruit, die kunnen weg.
Breng de bouillon aan de kook en voeg de fijngesneden groentes toe, laat deze ongeveer 20 minuutjes rustig kokend gaar worden.
Bak intussen flensjes van de eieren, rol ze op en snij in dunne reepjes.
Voeg de kip, eierreepjes, mihoen en preigroen toe aan de soep en roer & warm het geheel nog even goed door. Strooi er als laatste al wat gebakken uitjes over en deze heerlijke pan soep kan op tafel. Eet smakelijk!
Haal de kip uit de pan en snij of trek er draadjes van (of hele dunne reepjes).
Haal met de zeef - zo heb je maar 1 pan in de afwas, altijd fijn - de overige ingredienten eruit, die kunnen weg.
Breng de bouillon aan de kook en voeg de fijngesneden groentes toe, laat deze ongeveer 20 minuutjes rustig kokend gaar worden.
Bak intussen flensjes van de eieren, rol ze op en snij in dunne reepjes.
Voeg de kip, eierreepjes, mihoen en preigroen toe aan de soep en roer & warm het geheel nog even goed door. Strooi er als laatste al wat gebakken uitjes over en deze heerlijke pan soep kan op tafel. Eet smakelijk!
edelarosa zegt: