Recept
« Terug naar recepten
Kruidige hutspot met basmatirijst
PT20M
Kruidige hutspot met basmatirijst
Een heerlijk kruidige hutspot met basmatirijst recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
miriam .........
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
lassie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige hutspot met basmatirijst te bereiden
1. Kook de Lassie Basmatirijst volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking.
2. Verhit een scheutje olie in een hapjespan of wok en roerbak op hoog vuur de biefstukreepjes al omscheppend 2 minuten. Schep ze op een bord en dek deze af met aluminiumfolie. Schep de gesneden uien in de wok en roerbak 5 min. of tot de uien goudbruin zijn. Voeg de wortels, 100 ml woksaus en 100 ml (kook)water (van de rijst) toe, dek af en stoof de groente in 10 min. net gaar.
3. Schep de biefreepjes en peterselie door het wortelmengsel. Serveer de rijst erbij.
Tip:
Hou je van nootjes? Rooster in een droge koekenpan 50 g sesamzaadjes al omschuddend op halfhoog vuur goudbruin en schep ze door de rijst.
2. Verhit een scheutje olie in een hapjespan of wok en roerbak op hoog vuur de biefstukreepjes al omscheppend 2 minuten. Schep ze op een bord en dek deze af met aluminiumfolie. Schep de gesneden uien in de wok en roerbak 5 min. of tot de uien goudbruin zijn. Voeg de wortels, 100 ml woksaus en 100 ml (kook)water (van de rijst) toe, dek af en stoof de groente in 10 min. net gaar.
3. Schep de biefreepjes en peterselie door het wortelmengsel. Serveer de rijst erbij.
Tip:
Hou je van nootjes? Rooster in een droge koekenpan 50 g sesamzaadjes al omschuddend op halfhoog vuur goudbruin en schep ze door de rijst.