Lekker met pasta en een salade met geroosterde pijnboompitjes.
Receptje van tijdens mijn opleiding, erg populair bij onze gasten..
Recept
« Terug naar recepten
Kruidige, ietsje pittige Italiaanse kipstoofschotel
PT60M
Kruidige, ietsje pittige Italiaanse kipstoofschotel
Een heerlijk kruidige, ietsje pittige italiaanse kipstoofschotel recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Een heerlijk familiereceptje uit de Delarosa-keuken...
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige, ietsje pittige Italiaanse kipstoofschotel te bereiden
Meng de gedroogde kruiden met peper en zout door de olijfolie, wrijf de kipfilets hier mee in en laat deze een uurtje buiten de koelkast intrekken.
Bind de verse kruiden en laurier samen met het keukentouw tot een bouquet garni.
Verwarm de boter en olie en fruit hierin de uien/sjalotten en de knoflook tot ze zachter zijn.
Voeg de kipfilets met de olie toe en bak ze op laag vuur tot ze lichtgekleurd zijn, voeg het bouquet toe en blus af met de bouillon. Laat dit rustig tegen de kook aankomen en laat dan 40 minuten stoven, draai de kipfilets af en toe om.
Roer er de room door samen met chiliflakes (ca 1 el) en laat nog even doorstoven.
Haal het bouquet garni uit de pan, maak eventueel - mocht dat nodig zijn - nog op smaak met peper en zout en dan zo warm mogelijk op tafel serveren. Buon Appetito, eet smakelijk!!
Bind de verse kruiden en laurier samen met het keukentouw tot een bouquet garni.
Verwarm de boter en olie en fruit hierin de uien/sjalotten en de knoflook tot ze zachter zijn.
Voeg de kipfilets met de olie toe en bak ze op laag vuur tot ze lichtgekleurd zijn, voeg het bouquet toe en blus af met de bouillon. Laat dit rustig tegen de kook aankomen en laat dan 40 minuten stoven, draai de kipfilets af en toe om.
Roer er de room door samen met chiliflakes (ca 1 el) en laat nog even doorstoven.
Haal het bouquet garni uit de pan, maak eventueel - mocht dat nodig zijn - nog op smaak met peper en zout en dan zo warm mogelijk op tafel serveren. Buon Appetito, eet smakelijk!!
Mijn kookverhaal (Erwin Delano)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Jij ook een fijn weekend! :-)
Groetjes,
Anna.
Erwin Delano zegt:
Alvast smakelijk gewenst wanneer je het gemaakt hebt en bedankt weer voor het wijzen erop! Fijn weekend en vriendelijke groetjes, Erwin
Anna Koudys zegt:
Lijkt me een heerlijk gerechtje :-)
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Erwin Delano zegt: