Recept
« Terug naar recepten
Kruidige rijst met lamsvlees
PT85M
Kruidige rijst met lamsvlees
Een heerlijk kruidige rijst met lamsvlees recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
85 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige rijst met lamsvlees te bereiden
Snijd het lamsvlees in blokjes.
Pel de uien en schil de gember.
Hak 1 ui en de gember fijn.
Snijd de andere uien in ringen.
Verhit de olie en een pan of wok.
Fruit hierin kort de uisnippers.
Voeg de vleesblokjes toe en braad ze rondom aan.
Voeg de tomaten, gember, kruiden en 375 ml water toe.
Breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur lager en laat alles nog ca. 25 min. sudderen en tot een dikke saus inkoken.
Breng krachtig op smaak met zout en peper.
Schep de lamsragout uit de pan en houd warm.
Verhit de boter in de pan en fruit daarin de uiringen.
Voeg de rijst, komijn en 425 ml water toe, roer goed door en breng aan de kook.
Laat ca. 10 min. afgedekt zachtjes koken.
Voeg het vlees toe en laat dit nog 5 min. doorwarmen.
Roer voor het serveren nog munt en amandelschaafsel door.
Pel de uien en schil de gember.
Hak 1 ui en de gember fijn.
Snijd de andere uien in ringen.
Verhit de olie en een pan of wok.
Fruit hierin kort de uisnippers.
Voeg de vleesblokjes toe en braad ze rondom aan.
Voeg de tomaten, gember, kruiden en 375 ml water toe.
Breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur lager en laat alles nog ca. 25 min. sudderen en tot een dikke saus inkoken.
Breng krachtig op smaak met zout en peper.
Schep de lamsragout uit de pan en houd warm.
Verhit de boter in de pan en fruit daarin de uiringen.
Voeg de rijst, komijn en 425 ml water toe, roer goed door en breng aan de kook.
Laat ca. 10 min. afgedekt zachtjes koken.
Voeg het vlees toe en laat dit nog 5 min. doorwarmen.
Roer voor het serveren nog munt en amandelschaafsel door.