Recept
« Terug naar recepten
Kruidige visschotel uit de oven
PT50M
Kruidige visschotel uit de oven
Een heerlijk kruidige visschotel uit de oven recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Siska-Anna Douma
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige visschotel uit de oven te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Leg de visfilets in een beboterde ovenvaste schaal.
Vermeng de bleekselderie met de fijngehakte peterselie, knoflook, komijn en wat zout en peper in een kom.
Verdeel dit mengsel over de visfilets.
Leg de ringen ui, de plakjes aardappel en tomaat boven op de vis en bestrooi het geheel met oregano.
Vermeng in een pannetje de tomatenpuree, olijfolie, water, citroensap en sambal.
Breng dit aan de kook en laat alles ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken.
Schenk het mengsel over de vis en groenten in de schaal.
Bak het gerecht 40 minuten tot alle ingrediënten gaar zijn.
Serveer met een frisse salade of couscous.
Leg de visfilets in een beboterde ovenvaste schaal.
Vermeng de bleekselderie met de fijngehakte peterselie, knoflook, komijn en wat zout en peper in een kom.
Verdeel dit mengsel over de visfilets.
Leg de ringen ui, de plakjes aardappel en tomaat boven op de vis en bestrooi het geheel met oregano.
Vermeng in een pannetje de tomatenpuree, olijfolie, water, citroensap en sambal.
Breng dit aan de kook en laat alles ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken.
Schenk het mengsel over de vis en groenten in de schaal.
Bak het gerecht 40 minuten tot alle ingrediënten gaar zijn.
Serveer met een frisse salade of couscous.
Rene zegt:
Rene