Recept
« Terug naar recepten
Kruimeldeeg
PT150M
Kruimeldeeg
Een heerlijk kruimeldeeg recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
16 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
De smaken van de Midi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruimeldeeg te bereiden
Voeg schilfers ijskoude boter toe aan de bloem,goed kneden,dan 2 eieren toevoegen,lichtjes losgeklopt met wat water.Blijven kneden tot je een vaste bal hebt.Laat 120 minuten rusten in de koelkast in een keukenfolie.Snij 1/4 van de bol af.Rol het deeg uit tot een dunne plak,rol terug op een deegrol en leg het deeg voorzichtig in een taartvorm van 25 cm diameter(gebruik best bakpapier)Prik er met een vork gaatjes in om luchtbellen te voorkomen tijdens het bakken.Bestrooi met gemalen Parmezaanse kaas.