Recept
« Terug naar recepten
Kruimeltaart met appel en citroen
PT50M
Kruimeltaart met appel en citroen
Een heerlijk kruimeltaart met appel en citroen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kruimeltaart met appel en citroen te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 °C (of 190 °C voor zoet korstdeeg).
2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en bekleed de taartvorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet de vorm 15 minuten in de koelkast of vriezer. Bak de taartbodem blind. Laat hem afkoelen.
3. KRUIMELLAAG: Wrijf in een kom de bloem, de suiker, de boter en de citroenschil tussen uw vingers tot het mengsel lijkt op fijne broodkruimels. Zet het kruimelmengsel zolang in de koelkast.
4. VULLING: Snijd de appels in stukken. Roer in een kom de stukjes appel, de rozijnen, de citroenschil, het citroensap, de suiker, de kaneel en de nootmuskaat door elkaar. Bestrooi de bodem van de taartvorm met het bloem-suikermengsel en schep de appelvulling erop.
5. Strooi het kruimelmengsel over de appels. Bak de taart 15 minuten, verlaag de temperatuur tot 180 °C en bak de taart nog 30 minuten. Serveer de taart warm met de vla.
2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en bekleed de taartvorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet de vorm 15 minuten in de koelkast of vriezer. Bak de taartbodem blind. Laat hem afkoelen.
3. KRUIMELLAAG: Wrijf in een kom de bloem, de suiker, de boter en de citroenschil tussen uw vingers tot het mengsel lijkt op fijne broodkruimels. Zet het kruimelmengsel zolang in de koelkast.
4. VULLING: Snijd de appels in stukken. Roer in een kom de stukjes appel, de rozijnen, de citroenschil, het citroensap, de suiker, de kaneel en de nootmuskaat door elkaar. Bestrooi de bodem van de taartvorm met het bloem-suikermengsel en schep de appelvulling erop.
5. Strooi het kruimelmengsel over de appels. Bak de taart 15 minuten, verlaag de temperatuur tot 180 °C en bak de taart nog 30 minuten. Serveer de taart warm met de vla.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Yvonne zegt:
Zet de taartvorm op een bakplaat en bak de taartbodem 10-12 minuten.
Verwijder de folie of het vetvrije papier en de bakbonen en bak de bodem nog 5-7 minuten.
tineke zegt: