Recept
« Terug naar recepten
Kruimeltaart met appel pruimen en blauwe bessen
PT70M
Kruimeltaart met appel pruimen en blauwe bessen
Een heerlijk kruimeltaart met appel pruimen en blauwe bessen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruimeltaart met appel pruimen en blauwe bessen te bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. In kom 125 g boter met 100 g suiker tot glad mengsel roeren en 250 g bloem, eierdooiers en 2 el koud water toevoegen. Tot soepel deeg kneden. In andere kom rest van bloem met havermout, rest van suiker, rest van boter en koekkruiden met vingertoppen door elkaar wrijven tot deeg op kruimels lijkt. In kom appels, pruimen, bessen en custardpoeder voorzichtig door elkaar scheppen. Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot ronde, dunne lap van ca. 30 cm. Taartvorm bekleden met deeg. Appelmengsel erover verdelen. Kruimeldeeg over vulling strooien. Taart één richel onder midden in oven schuiven en in ca. 60 min. goudbruin en gaar bakken.