KookJij

Kügelhopf

Een heerlijk kügelhopf recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Duitse nicht
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kügelhopf te bereiden

Los de gist op in 50 mililiter melk. Warm de overige melk samen met de boter tot deze gesmolten is. Voeg alle ingrediënten (behalve de rozijnen) samen en kneed goed door. Voeg er pas op het einde de rozijnen bij. Laat 1 uur afgedekt rijzen. Kneed even door, vorm er een mooie bol van en laat vervolgens nog 1 uur rijzen. Bak het broodje 40 minuten op 180 graden. Bestrooi het als het koud is met poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

francine borgers

francine borgers zegt:
t lekkerste is met slagroom.fientje:)