Recept
« Terug naar recepten
Kügelhopf
PT150M
Kügelhopf
Een heerlijk kügelhopf recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Duitse nicht
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kügelhopf te bereiden
Los de gist op in 50 mililiter melk. Warm de overige melk samen met de boter tot deze gesmolten is. Voeg alle ingrediënten (behalve de rozijnen) samen en kneed goed door. Voeg er pas op het einde de rozijnen bij. Laat 1 uur afgedekt rijzen. Kneed even door, vorm er een mooie bol van en laat vervolgens nog 1 uur rijzen. Bak het broodje 40 minuten op 180 graden. Bestrooi het als het koud is met poedersuiker.
francine borgers zegt: