Ze smaken super lekker !!
Recept
« Terug naar recepten
Kwarkbollen met rozijnen
PT40M
Kwarkbollen met rozijnen
Een heerlijk kwarkbollen met rozijnen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Frencken
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
165 kCal energie
6 Gram eiwit
3 Gram vet
28 Gram koolhydraten
6 Gram eiwit
3 Gram vet
28 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Okoko recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kwarkbollen met rozijnen te bereiden
Meng de kwark, olie, eieren, suiker, vanillesuiker en iets zout.
Roer de helft van de met bakpoeder gemengde bloem erdoor, en kneed de rest erdoor.
Meng tot slot de rozijnen erdoor.
Breng met 2 eetlepels op 2 bakplaten elk 6 porties deeg aan en bak per bakplaat 12 - 15 minuten in de op 180 - 200 graden voorverwarmde oven.
ZORG voor VOLDOENDE onderlinge afstand, omdat de bollen rijzen.
Bestrijk na ca. 7 minuten baktijd de bollen met melk en bestrooi ze met suiker en bak ze goudgeel.
Roer de helft van de met bakpoeder gemengde bloem erdoor, en kneed de rest erdoor.
Meng tot slot de rozijnen erdoor.
Breng met 2 eetlepels op 2 bakplaten elk 6 porties deeg aan en bak per bakplaat 12 - 15 minuten in de op 180 - 200 graden voorverwarmde oven.
ZORG voor VOLDOENDE onderlinge afstand, omdat de bollen rijzen.
Bestrijk na ca. 7 minuten baktijd de bollen met melk en bestrooi ze met suiker en bak ze goudgeel.