Recept
« Terug naar recepten
Kwarkkoek
PT90M
Kwarkkoek
Een heerlijk kwarkkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kwarkkoek te bereiden
Maak een stevig deeg van meel, suiker, margarine, eidooier en zout.
Druk 2/3 (=tweederde) van het deeg in de bakvorm.
150 gram abrikozen pureren.
Klop eiwit met de vanillesuiker stijf.
De kwark , de abrikozenpuree en basterdsuiker.
Spatel het eiwit erdoor, doe het in de vorm.
Strooi de rest van het deeg er over.
Bak de koek 1 uur midden in een matige oven (175°C).
Als de koek is afgekoeld en snijd hem in 8 punten.
Druk 2/3 (=tweederde) van het deeg in de bakvorm.
150 gram abrikozen pureren.
Klop eiwit met de vanillesuiker stijf.
De kwark , de abrikozenpuree en basterdsuiker.
Spatel het eiwit erdoor, doe het in de vorm.
Strooi de rest van het deeg er over.
Bak de koek 1 uur midden in een matige oven (175°C).
Als de koek is afgekoeld en snijd hem in 8 punten.