Recept
« Terug naar recepten
Kwartel. met een roomsaus ( zie opm )
PT30M
Kwartel. met een roomsaus ( zie opm )
Een heerlijk kwartel. met een roomsaus ( zie opm ) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kwartel. met een roomsaus ( zie opm ) te bereiden
De gehalveerde kwartels bestrooien met vers gemalen peper en een beetje zout.
De kwartels aanbraden in een beetje boter.
De reepjes ontbijtspek toevoegen en mee aanbakken.
( iets laten uitbakken )
De zilveruitjes toevoegen en vervolgens direct de room toevoegen.
Een deksel op de pan doen en dit alles 15 min. laten garen.
Serveren:
Beetje sla op het bord , voor garnering
twee halve kwartels in het midden leggen en de saus met de spekjes en de zilveruitjes erover doen.
De kwartels aanbraden in een beetje boter.
De reepjes ontbijtspek toevoegen en mee aanbakken.
( iets laten uitbakken )
De zilveruitjes toevoegen en vervolgens direct de room toevoegen.
Een deksel op de pan doen en dit alles 15 min. laten garen.
Serveren:
Beetje sla op het bord , voor garnering
twee halve kwartels in het midden leggen en de saus met de spekjes en de zilveruitjes erover doen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
theresia zegt:
trees;)
bertal zegt:
Bedankt, voor de leuke reactie en de suggestie van de sjalotjes, zal het zeker proberen:);)
m.v.g. Bert Allers