KookJij

Kwartels gevuld met Marokkaans gehakt

Een heerlijk kwartels gevuld met marokkaans gehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kwartels gevuld met Marokkaans gehakt te bereiden

Boen de sinaasappel goed schoon, rasp de schil er af en pers ze uit
snijd voor de vulling van de kwartels 5 abrikozen in kleine stukjes.
Meng ze samen met 20 gram pijnboompitten, de rozijnen, kaneel,
3 1/2 tl sanaasappelrasp, 1 tl munt en de saffraan door het gehakt en breng op smaak met zout en peper.
Vouw de kwartels open met de velkant naar beneden.
Bestrooi de binnenzijde met zout en peper en verdeel de vulling over het midden van de kwartels.
Vouw het vlees van de kwartels eromheen en druk stevig aan zodat de kwartel zijn oorspronkelijke vorm weer krijgt.
Vouw de poten in elkaar tegen het lichaam en bind alles bij elkaar met het spek en keukentouw.
Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de kwartels aan alle kanten bruin in 4 minuten voeg de fond, het sinaasappelrasp, de rest van de pijnboompitten, abrikozen en munt toe en breng aan de kook.
Verwarm de oven op 180 graden.
Draai het vuur onder de pan uit en verdeel de kwartels en de saus over de braadzakken ( pas op heet ).
Knoop de zakken dicht en zet ze in een braadslee in het midden van de oven.
Prik een paar kleine gaatjes in de bovenkant van de zakken om de stoom te laten ontsnappen.
Laat de kwartels in 20 minuten gaar worden.
Open de zakken en neem de kwartels eruit en serveer ze met de saus.
Garneer met verse munt

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst