KookJij

Kwetiau Goreng

Een gerechtje dat oorspronkelijk uit Noord-Borneo (=Kalimantan) komt.Er horen dan nog wel udangs door te zitten
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kwetiau Goreng te bereiden

1).Maak de rijstnoedels klaar en zet die even weg. Voorkom wel klontering
2).Fruit de uien, knoflook ,lomboks en de helft van de lenteuitjes aan in de wadjan.
3).Doe dan vlees of kip of garnalen of evt. vis in blokjes in de pan en zet ze om tot ze een mooie kleur hebben gekregen en zowat gaar zijn. Veel roeren.
4).De ketjaps toevoegen en de oestersaus en goed blijven roeren.
5).De noedels gaan er nu bij en we blijven de inhoud van de wadjan constant in beweging houden.
6).Nu wordt de taugé en de rest van de lenteuitjes snel door de massa geroerd (en bij gebruik van vlees en vis ,waarschijnlijk oorspronkelijk ook nog udangs) en we gaan opdienen.
7).Leg op elke kwetiau een matasapi (lett.koeienoog = gebakken eitje,sunny side up)

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er evt. nog gefrituurde uitjes bij, serundeng,atjar en krupuk of emping.
***
Het gerecht is niet zo pedis,dus kunnen we een redelijk droge witte wijn er bij drinken.Een Rosé wijn zou ook kunnen.
Een alternatief is koud bier.
Oorspronkelijk werd er thee bij gedronken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

flavia

flavia zegt:
Nou Jan, dit lijkt me idd erg lekker. Ik zal de raad van Barbara opvolgen en weer pika gaan maken.:):p
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Lekker Jan, Had alle ingrediënten in huis, dus..aan de slag! Heb alleen rijst gebruikt i.p.v.mie. De Pika van Flavia erbij; dat wordt smullen!:D:D