Recept
« Terug naar recepten
Lahmacun = Turkse pizza
PT70M
Lahmacun = Turkse pizza
Een heerlijk lahmacun = turkse pizza recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Lahmacun = Turkse pizza te bereiden
1.Doe alle ingrediënten in de broodmachine en kies het menu voor deeg of strooi de bloem in een ruime kom en maak in het midden een kuiltje.
Doe het gistmengsel, zout, het water en de yoghurt erbij en kneed van ingrediënten een samenhangend, soepel deeg.
Verdeel het deeg in stukken, iets grooter dan een ei en laat het onder een vochtige theedoek 40 min.rijzen.
2.Pel voor de vulling de ui en snipper die fijn of snipper het in de keukenmachine met de paprika, knoflook en peterselie (dan hoef je ze niet apart te snipperen).
Doe alle gesnipperde groente in een ruime kom en voeg het gehakt toe.
Breng het op smaak met olijfolie, zout en peper en doe de tomaten stukjes, peperpuree nog bij en kneed ze goed door elkaar( zoals je bij gehaktballen doet).
3.Verwarm de oven voor op 180 C.
4.Rol elke portie deeg uit tot een dikte van1/2 cm en ongeveer 15 cm doorsnee rond (groter uitrollen kan ook, dan wordt de pizza iets groter).
Bedek de bakplaten met bakpapier en bestrijk de uitgerolde degen met het vleesmengsel en leg de deegjes voorzichtig op het bakpapier (je kan de uitgerolde degen eerst op bakpapier leggen,daarna met vlees bestrijken, als je het makkelijker vindt .
Bak de Turkse pizza’s midden in de warme oven in 20-25 min.gaar.
5.Haal de pizza’s uit de oven en dek ze als ze nog warm zijn met een schone droge keukendoek af (dan worden ze iets zachter van smaak).
Ga verder met de rest van degen totdat ze op zijn.
Als je vleesmengsel overhoudt dan kan je het een paar dagen in de vriezer bewaren en de volgende keer na het ontdooien en kun je ermee weer pizza bakken.
Afiyet olsun:Eet smakelijk.
Doe het gistmengsel, zout, het water en de yoghurt erbij en kneed van ingrediënten een samenhangend, soepel deeg.
Verdeel het deeg in stukken, iets grooter dan een ei en laat het onder een vochtige theedoek 40 min.rijzen.
2.Pel voor de vulling de ui en snipper die fijn of snipper het in de keukenmachine met de paprika, knoflook en peterselie (dan hoef je ze niet apart te snipperen).
Doe alle gesnipperde groente in een ruime kom en voeg het gehakt toe.
Breng het op smaak met olijfolie, zout en peper en doe de tomaten stukjes, peperpuree nog bij en kneed ze goed door elkaar( zoals je bij gehaktballen doet).
3.Verwarm de oven voor op 180 C.
4.Rol elke portie deeg uit tot een dikte van1/2 cm en ongeveer 15 cm doorsnee rond (groter uitrollen kan ook, dan wordt de pizza iets groter).
Bedek de bakplaten met bakpapier en bestrijk de uitgerolde degen met het vleesmengsel en leg de deegjes voorzichtig op het bakpapier (je kan de uitgerolde degen eerst op bakpapier leggen,daarna met vlees bestrijken, als je het makkelijker vindt .
Bak de Turkse pizza’s midden in de warme oven in 20-25 min.gaar.
5.Haal de pizza’s uit de oven en dek ze als ze nog warm zijn met een schone droge keukendoek af (dan worden ze iets zachter van smaak).
Ga verder met de rest van degen totdat ze op zijn.
Als je vleesmengsel overhoudt dan kan je het een paar dagen in de vriezer bewaren en de volgende keer na het ontdooien en kun je ermee weer pizza bakken.
Afiyet olsun:Eet smakelijk.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
amanda zegt:
Erika zegt:
Ayse zegt:
Misschien dat je het elders kan navragen in een donerzaakje ofzo? succes...Groetjes,Ayse:D
Iris zegt:
ayse zegt:
Peperpuree (Salca)koop je in de meeste turkse supermarkten,bij islamitische slagerijen willen ze het ook weleens hebben.
Succes!!:D
Groetjes,Ayse:D
ayse zegt:
Yip dan even verwarmen in oven..ik maak er meestal gemiddeld 12..als ze heel dun zijn gemiddeld 20..succes:p
Groetjes,Ayse:D
NK zegt:
ayse zegt:
Ik maak ze altijd allemaal en als er aantal pizza's (Lahmacun) over zijn vries is ze in..maar dat gebeurd bij mij zelden want ze gaan tot de laatste op ;):p:D
Ik heb nog nooit bolletjes deeg ingevroren.
Groetjes,Ayse;)
apu zegt: