Dit is het recept zoals m'n schoonmoeder of haar Kokkie het maakte.
En hoeveel je voor een cent kreeg weet ik ook niet, maar ik heb maar wat gegokt en het smaakte lekker.
Dus...... je eigen creativiteit gebruiken.
Recept
« Terug naar recepten
Laksa met Kerrie (bihoen)
PT90M
Laksa met Kerrie (bihoen)
Een heerlijk laksa met kerrie (bihoen) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Laksa met Kerrie (bihoen) te bereiden
Men kookt de kip gaar en snijd die in stukjes.
De bumbu fruiten, voeg de kippenbouillon er bij, samen met de stengel sereh, garnalen, kippenvlees en de santen.
Laat de saus niet te lang koken.
De bandeng stomen en van graten ontdoen,
De bihoen wordt in 80c warm water gaar gekookt en op een bambu zeef gegoten.
Neem nu een paar eetlepels bihoen op een bord, dan wat vis, eieren, bawang goreng, kemangieblaadjes en even voor het opdienen een paar soeplepels van de kerrie saus er overheen.
De bumbu fruiten, voeg de kippenbouillon er bij, samen met de stengel sereh, garnalen, kippenvlees en de santen.
Laat de saus niet te lang koken.
De bandeng stomen en van graten ontdoen,
De bihoen wordt in 80c warm water gaar gekookt en op een bambu zeef gegoten.
Neem nu een paar eetlepels bihoen op een bord, dan wat vis, eieren, bawang goreng, kemangieblaadjes en even voor het opdienen een paar soeplepels van de kerrie saus er overheen.