KookJij

Laksa met Kerrie (bihoen)

Een heerlijk laksa met kerrie (bihoen) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4/6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
  2. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Kokkie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Laksa met Kerrie (bihoen) te bereiden

Men kookt de kip gaar en snijd die in stukjes.
De bumbu fruiten, voeg de kippenbouillon er bij, samen met de stengel sereh, garnalen, kippenvlees en de santen.
Laat de saus niet te lang koken.
De bandeng stomen en van graten ontdoen,
De bihoen wordt in 80c warm water gaar gekookt en op een bambu zeef gegoten.
Neem nu een paar eetlepels bihoen op een bord, dan wat vis, eieren, bawang goreng, kemangieblaadjes en even voor het opdienen een paar soeplepels van de kerrie saus er overheen.

Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)

Dit is het recept zoals m'n schoonmoeder of haar Kokkie het maakte.
En hoeveel je voor een cent kreeg weet ik ook niet, maar ik heb maar wat gegokt en het smaakte lekker.
Dus...... je eigen creativiteit gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst