1) MARINADE: voor stukken vlees, kip, vis en grote garnalen
2) SAUS: Voeg bij de hoeveelheid kruidenpasta 10 - 15 eetlepels dikke santen en of room toe en verwarm. Denk er aan: met santen in een gerecht niet meer laten koken en ook geen deksel meer op de pan doen wegens het risico van schiften.
3)SOEP: Voor 1000 - 1500 cc kippenbouillon.
Als er soep gemaakt wordt voeg dan 3 blaadjes purut toe en 2 blaadjes salam.
Als vlees stukjes kip en garnalen
Als groentes 750 - 1000 gram gram groentes (pak soy, okra, kool,bloemkool, broccoli,winterpeen, boontjes, bamboescheuten, minimaïskolfjes).
Als smaakverfijner room en/of dikke santen 100 cc.
Opties: glasnoedels, eierenoedels
Recept
« Terug naar recepten
Laksa Pasta = Tom Yum Pasta
PT30M
Laksa Pasta = Tom Yum Pasta
Een heerlijk laksa pasta = tom yum pasta recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Laksa Pasta = Tom Yum Pasta te bereiden
*Draai van deingrediënten een gladde en homogene Pasta in de keukenmachine.
*Verhit de olie en fruit deze pasta aan onder goed doorroeren totdat de geuren echt goed loskomen.
*We hebben nu een kruidenpasta, waarmee we diverse kanten op kunnen:
*Verhit de olie en fruit deze pasta aan onder goed doorroeren totdat de geuren echt goed loskomen.
*We hebben nu een kruidenpasta, waarmee we diverse kanten op kunnen:
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Nam Pla is vissaus uit Thailand (In Vietnam heet het Nuroc Mam,in China Yu lu en in Indonesie is het bekend als Sos ikan of Kecap ikan).De oude Romeinen kenden het als garum of liquamen.Het wordt gebruikt als een soort zout met aromatische smaak.Het moet in Frankrijk te verkrijgen zijn,gezien de Franse belangen van weleer in Indochina (Thailand-Vietnam-Laos).
Dan de Ketjap = kecap :een product van vergiste sojabonenmeel,tarwemeel,kruiden en evt.suiker.
De "gewone" Ketjap is de ketjap Benteng manis de lichte en wat zoetige variant ( in tegenstelling tot de zoute variant : Ketjap Benteng asin).
Verder zijn er nog varianten uit China Hoisin Sauce) en Japan:light soja sauce en dark soja sauce (de laatste ook wel bekend onder de naam van Kikkoman).Je kunt altijd de "gewone"ketjap gebruiken = ketjap Benteng manis.
Maar het moet mogelijk zijn in Frankrijk allerlei aziatische voedingsproducten te krijgen,het land heeft immers een landurige betrekking gehad met allerlei aziatische landen.Dat ze daarginds in Azie de pest hebben aan de Fransen ,dat is heel wat anders.
Met vr.groeten,
Jan A:)
karola zegt:
Wat is Nam Pla?
Kan ik ook gewone Ketjap nemen.
Ik woon in Frankrijk en het is erg moeilijk om aan alle ingredienten te komen.
Ik ben gek op Indonesisch koken en verzamel bijna al jouw recepten.
Groetjes
Karola
karola zegt:
Dank je wel voor je uitleg.
Echte Indonesische producten zijn in deze regio niet zo goed te krijgen.
Wel Kikoman sauce.
Er is wel een Vietnamesche winkel op een afstand van 40 km.
Daar hebben ze ook geen Indonesische dingen.
Garum en Liquanem ken ik. Ik heb een kookboek van de oude Romeinen,
De Indonesische ingredienten ken ik allemaal. Ik heb een beetje kennis van het Maleis.
Ik heb ook Hoisin sauce kunnen bemachtigen.
Ik denk dat het wel zal lukken met het recept.
Groeten
karola