Recept
« Terug naar recepten
Lam met frambozenjam uit de oven
PT100M
Lam met frambozenjam uit de oven
Een heerlijk lam met frambozenjam uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
HdV
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lam met frambozenjam uit de oven te bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C.
Bedek het platte stuk lamsvlees met ruim jam.
Steek de uiteinden bijeen met satéprikkers, zodat er een pakketje onstaat.
Knip de uiteinden van de prikkers kort op het vlees af. (bijv met een nagelknippertje, folie mag straks niet lek raken).
Leg het vlees op ruim alu folie.
Voeg de groene peper en de tomatenketchup toe(beetje).
Voeg wat zout toe.
Vouw het folie goed dicht (niet te strak).
Laat de bereiding plaatsvinden gedurende 90 min.
Serveren met groente, gewokte bladspinazie bijv. en gebakken aardappels.
Bedek het platte stuk lamsvlees met ruim jam.
Steek de uiteinden bijeen met satéprikkers, zodat er een pakketje onstaat.
Knip de uiteinden van de prikkers kort op het vlees af. (bijv met een nagelknippertje, folie mag straks niet lek raken).
Leg het vlees op ruim alu folie.
Voeg de groene peper en de tomatenketchup toe(beetje).
Voeg wat zout toe.
Vouw het folie goed dicht (niet te strak).
Laat de bereiding plaatsvinden gedurende 90 min.
Serveren met groente, gewokte bladspinazie bijv. en gebakken aardappels.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Hans, ik heb jouw recept gebruikt in m'n column van deze week;);)
http://www.kookjij.nl/column-knuffelvoedsel
Groetjes,
Anna.:D
rozaverschoor zegt:
hns zegt:
rozaverschoor zegt:
Groetjes Roza.
hns zegt:
Om eerlijk te zijn, had ik de ribben voor de hond gekocht en toen zag ik dat er nog een mooi stuk vlees aanzat. Plat stuk vlees rol ik vaak op met wat lekkers erin. Dank voor je belangstelling.vrnd grten Hans de Vos:):)
PS, ook de smaak van het lamsvlees was minder dominant.
Roza Verschoor zegt: