Recept
« Terug naar recepten
Lams Tajine III
PT180M
Lams Tajine III
Een heerlijk lams tajine iii recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Variatie op het recept van Glen Matten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lams Tajine III te bereiden
1).Bak het vlees aan in de helft van de olijfolie met flink zwarte peper en zet het even op zij.
2).Verhit de rest van de olijfolie in de pan en fruit de uitjes aan met de knoflook, tot de uitjes glazig zijn geworden. Doe er alle kruiden bij en bak roerend 5 minuten door.
3).Nu gaat het vlees erbij en bak roerend weer 5 minuten.
4).Nu de rest van de ingrediënten erbij doen en aan de kook brengen.
5).Vuur laag, deksel er op en 1½ uur laten smoren.
6).Nu deksel er af, zo nu en daan doorroeren en nog eens een uur laten sudderen
Als er onvoldoende vocht over blijft iets bouillon bijschenken.
2).Verhit de rest van de olijfolie in de pan en fruit de uitjes aan met de knoflook, tot de uitjes glazig zijn geworden. Doe er alle kruiden bij en bak roerend 5 minuten door.
3).Nu gaat het vlees erbij en bak roerend weer 5 minuten.
4).Nu de rest van de ingrediënten erbij doen en aan de kook brengen.
5).Vuur laag, deksel er op en 1½ uur laten smoren.
6).Nu deksel er af, zo nu en daan doorroeren en nog eens een uur laten sudderen
Als er onvoldoende vocht over blijft iets bouillon bijschenken.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dien zo op en bestrooi met vers gesnipperde korianderblaadjes
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lilith zegt:
Liliane zegt: