Recept
« Terug naar recepten
Lamsbout met Rode Wijn uit de Oven
PT210M
Lamsbout met Rode Wijn uit de Oven
Een heerlijk lamsbout met rode wijn uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsbout met Rode Wijn uit de Oven te bereiden
1).Dep het vlees droog en wrijf in met peper en zout.
2).Maak een smeersel van de olie, salie, peterselie knoflook, rozemarijn en mosterd en smeer daarmee het vlees goed in en laat het vlees een uur rustig staan.
3).Fruit in 2 eetlepels olijfolie aan de uien, wortels, selderij en de knoflook tot de uien en wortels zacht zijn geworden.
4).Spreid de aangefruite groentes gelijkmatig over de bodem van de pan en leg dan daarop de lamsbout met het vetste deel boven. Schuif dit geheel in de oven en laat het daar 1 uur en 3 kwartier staan.
5)A. Haal het vlees eruit en leg weg onder alu-folie te rusten.
5)B.Zet de pan met aangefruite en geroosterde groentes terug op het vuur, verhit en blus af met de wijn.
6).Al schrapend over de bodem met een houten lepel de wijn voor de helft wegkoken.
7).Voeg de tomatenconcentraat toe en roer die goed door en voeg daarna de kalfsfond toe, breng aan de kook en blijf roeren tot er ongeveer 1/2 liter saus over is gebleven.
8).Breng op smaak met peper en zout en snij het vlees in dikke plakken en dien het op met de saus.
2).Maak een smeersel van de olie, salie, peterselie knoflook, rozemarijn en mosterd en smeer daarmee het vlees goed in en laat het vlees een uur rustig staan.
3).Fruit in 2 eetlepels olijfolie aan de uien, wortels, selderij en de knoflook tot de uien en wortels zacht zijn geworden.
4).Spreid de aangefruite groentes gelijkmatig over de bodem van de pan en leg dan daarop de lamsbout met het vetste deel boven. Schuif dit geheel in de oven en laat het daar 1 uur en 3 kwartier staan.
5)A. Haal het vlees eruit en leg weg onder alu-folie te rusten.
5)B.Zet de pan met aangefruite en geroosterde groentes terug op het vuur, verhit en blus af met de wijn.
6).Al schrapend over de bodem met een houten lepel de wijn voor de helft wegkoken.
7).Voeg de tomatenconcentraat toe en roer die goed door en voeg daarna de kalfsfond toe, breng aan de kook en blijf roeren tot er ongeveer 1/2 liter saus over is gebleven.
8).Breng op smaak met peper en zout en snij het vlees in dikke plakken en dien het op met de saus.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er aardappelpuree bij met groentes die er op dat moment zijn.
deuxchapeaux zegt:
Jan A