Recept
« Terug naar recepten
Lamsbout Tajine
PT180M
Lamsbout Tajine
Een heerlijk lamsbout tajine recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Marokkaanse kennis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsbout Tajine te bereiden
*Verhit de rijstolie in een pan en als deze goed heet is het vlees aan alle kanten bruin braden. Doe hierna er de uien, knoflook en lombok bij en blijf roeren tot de uien glazig zijn geworden.
*Doe nu alle droge kruiden er bij en roer door tot het geheel de geuren gaat afgeven.
*Doe nu de helft in de tajine en leg daar de boontjes op, dan de andere helft van de vlees-kruiden-massa en daar boven op de tomaten.
*Zet dit op het vuur om 15 minuten te stoven en doe er dan daarna een 1/2 liter kippebouillon bij. Nu mag het geheel 75 minuten stoven. Wel vocht er bij zo nodig.
*Doorgaan tot zeer gaar en dan de citroenschil en gehakte olijven er bij doen.
*Het is nu een zaak van warm houden en het vocht laten verdampen. De fijngehakte koriander gaat er pas over als het gerecht op het bord ligt om opgegeten te worden.
*Doe nu alle droge kruiden er bij en roer door tot het geheel de geuren gaat afgeven.
*Doe nu de helft in de tajine en leg daar de boontjes op, dan de andere helft van de vlees-kruiden-massa en daar boven op de tomaten.
*Zet dit op het vuur om 15 minuten te stoven en doe er dan daarna een 1/2 liter kippebouillon bij. Nu mag het geheel 75 minuten stoven. Wel vocht er bij zo nodig.
*Doorgaan tot zeer gaar en dan de citroenschil en gehakte olijven er bij doen.
*Het is nu een zaak van warm houden en het vocht laten verdampen. De fijngehakte koriander gaat er pas over als het gerecht op het bord ligt om opgegeten te worden.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Met couscous
deuxchapeaux zegt:
Jan A:D