Recept
« Terug naar recepten
Lamsbout uit de Oven, Langzaam Gegaard
PT340M
Lamsbout uit de Oven, Langzaam Gegaard
Er zijn vele manieren om een lamsbout te garen. Doe dat niet te snel. Langzaam garen geeft een veel mooier resultaat.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
340 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie uit Griekenland
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsbout uit de Oven, Langzaam Gegaard te bereiden
- Maak een soort dunne pasta van olie, knoflook, kaneel, thijm en dragon en smeer daarmee het vlees in met de helft.
- Besprenkel het vlees met het citroensap en bestrooi met zout en peper.
- Leg de lamsbout in een braadpan met de uien en wortels daar omheen. Vul voor de helft met water en schuif het geheel zonder deksel de oven in.
- Om het halve uur de lamsbout overgieten met vocht uit de braadpan en doe dat 3 uren lang. De eerste maal nog helemaal insmeren met het knoflook-kruiden-mengsel.
- Zorg dat er voldoende vocht in de pan blijft (de pan moet voortdurend voor 1/3 gevuld zijn met vocht.) Vocht toevoegen doe je met heet water.
- Na 3 uren alu folie over het vlees leggen en nog eens 2 uren in de oven laten staan op 150 graden Celsius en houd de hoeveelheid vocht in de gaten.
- Haal de pan met het vlees afgedekt met folie uit de oven en laat 20 minuten betijen.
- Snijd het vlees in plakken. Van het vocht met de groentes uit de pan kan een saus gemaakt worden. (inkoken, opleuken en met roomboter opkloppen)
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Schenk hierbij een glas stevige rode wijn