Recept
« Terug naar recepten
Lamscarré met knoflook en kruiden
PT60M
Lamscarré met knoflook en kruiden
Een heerlijk lamscarré met knoflook en kruiden recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamscarré met knoflook en kruiden te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de knoflookteentjes en snij 2 ervan in plakjes. Snij het vetlaagje van het ribstuk kruisvormig in. Kerf het vlees tussen de koteletjes in en stop er telkens een plakje knoflook tussen. Kruid het vlees met peper en zout.
Bak het vlees 5 min. in een vuurvaste schaal, met het vetlaagje naar onderen, met een takje rozemarijn erbij.
Keer om en laat nog 5 min. bakken.
Keer het vlees weer om, leg er de botervlokjes en de rest van de rozemarijn bovenop en zet 30 min. in het midden van de oven. Voeg na de helft van de gaartijd de witte wijn toe.
Doe de rest van de knoflookteentjes in een pannetje en voeg water toe tot alles net onder staat. Kruid met een snuifje zout. Dek af en laat 15 min. zachtjes koken. Giet af en pureer.
Hou het vlees warm op een voorverwarmde schaal, onder aluminiumfolie. Blus de ovenschaal met de kippenbouillon en schraap de aanbaksels goed los. Schenk de saus in een pannetje en laat 5 min. inkoken. Voeg de knoflookpuree, de brandewijn en de gehakte peterselie toe en breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel het ribstuk in koteletjes. Schik ze op de hete knoflooksaus en serveer ze heet mogelijk.
Bak het vlees 5 min. in een vuurvaste schaal, met het vetlaagje naar onderen, met een takje rozemarijn erbij.
Keer om en laat nog 5 min. bakken.
Keer het vlees weer om, leg er de botervlokjes en de rest van de rozemarijn bovenop en zet 30 min. in het midden van de oven. Voeg na de helft van de gaartijd de witte wijn toe.
Doe de rest van de knoflookteentjes in een pannetje en voeg water toe tot alles net onder staat. Kruid met een snuifje zout. Dek af en laat 15 min. zachtjes koken. Giet af en pureer.
Hou het vlees warm op een voorverwarmde schaal, onder aluminiumfolie. Blus de ovenschaal met de kippenbouillon en schraap de aanbaksels goed los. Schenk de saus in een pannetje en laat 5 min. inkoken. Voeg de knoflookpuree, de brandewijn en de gehakte peterselie toe en breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel het ribstuk in koteletjes. Schik ze op de hete knoflooksaus en serveer ze heet mogelijk.
Mijn kookverhaal (Inge Deyck)
Is erg lekker met fijne sperziebonen, gebakken kerstomaatjes en gekookte aardappelen.