Recept
« Terug naar recepten
Lamsfilet met herbes de provence ( zie opm )
PT60M
Lamsfilet met herbes de provence ( zie opm )
Een heerlijk lamsfilet met herbes de provence ( zie opm ) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsfilet met herbes de provence ( zie opm ) te bereiden
De lamsfilet rondom in hete olie aanbraden, de tijm, de gepelde knoflook en de rozemarijn takken eromheen strooien. OP zacht vuur ongeveer 4 minuten per kant laten braden.
Laat wat klontjes koude kruidenboter op het vlees smelten.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Kook het braadvocht met 400 ml room en de kruiden flink door.
Passeer de saus door een zeef, zet hem terug op het vuur en verwarm opnieuw.
Voeg zout en peper toe en een flinke scheut cognac.
Gratin :
Schil de aardappelen en kook ze in zout water beetgaar.
Laat ze afkoelen en snijd ze in dunne schijven.
Leg ze dakpans gewijs in een platte ovenschaal, bedek met slagroom en zet ze 30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Dik geraspte kaas er op strooien en nogmaals 20 minuten in de oven.
Ratatouille :
Snijd de groenten in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd de ui en de knoflook fijn.
Verhit de olie in een pan en doe er dan de groente in.
En bak in de volgende volgorde : eerst de ui, dan de paprika stukjes vervolgens de aubergine, de courgettes, de knoflook, de geschilde tomaten en een paar takken tijm.
Doe er wat citroensap bij, wat zout en peper en een klein Spaans pepertje.
Laat langzaam gaar worden, maar niet te gaar, zodat de groenten nog wat knapperig blijven.
Tuinboontjes :
Kook de boontjes in zout water en giet af.Bak het ontbijtspek knapperig doe er dan de fijngesnipperde ui bij en bak glazig.
Als de ui begint te garen kunnen er de boontjes bij en als laatste het bonenkruid.
Laat wat klontjes koude kruidenboter op het vlees smelten.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Kook het braadvocht met 400 ml room en de kruiden flink door.
Passeer de saus door een zeef, zet hem terug op het vuur en verwarm opnieuw.
Voeg zout en peper toe en een flinke scheut cognac.
Gratin :
Schil de aardappelen en kook ze in zout water beetgaar.
Laat ze afkoelen en snijd ze in dunne schijven.
Leg ze dakpans gewijs in een platte ovenschaal, bedek met slagroom en zet ze 30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Dik geraspte kaas er op strooien en nogmaals 20 minuten in de oven.
Ratatouille :
Snijd de groenten in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd de ui en de knoflook fijn.
Verhit de olie in een pan en doe er dan de groente in.
En bak in de volgende volgorde : eerst de ui, dan de paprika stukjes vervolgens de aubergine, de courgettes, de knoflook, de geschilde tomaten en een paar takken tijm.
Doe er wat citroensap bij, wat zout en peper en een klein Spaans pepertje.
Laat langzaam gaar worden, maar niet te gaar, zodat de groenten nog wat knapperig blijven.
Tuinboontjes :
Kook de boontjes in zout water en giet af.Bak het ontbijtspek knapperig doe er dan de fijngesnipperde ui bij en bak glazig.
Als de ui begint te garen kunnen er de boontjes bij en als laatste het bonenkruid.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Verhofstadt zegt:
bertal zegt:
Het is het zeker waard wij gaan het de 1e vrijdag van september klaarmaken en ik weet haast zeker dat jij dit recept ook heerlijk vind.:);)
m.v.g. Bert Allers
bertal zegt:
Zal zeker smaken en zal het zeker één keer proberen.
veel succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert Allers