Recept
« Terug naar recepten
Lamsfilet torentjes en gevuld savooienkool rolletjes
PT70M
Lamsfilet torentjes en gevuld savooienkool rolletjes
Een heerlijk lamsfilet torentjes en gevuld savooienkool rolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsfilet torentjes en gevuld savooienkool rolletjes te bereiden
Snij de stronkaanzet van de kool eruit zodat de bladeren makkelijk loslaten. Zorg ervoor dat we zeker 14 koolbladeren overhouden van gelijke grote.
Blancheer de koolbladeren en leg ze tot gebruik weg.
Maak de paddestoelen schoon en snij in stukjes. Snij 2 sjalotten en twee knoflooktenen fijn.
Meng door het gehakt een ei, de sjalot en knoflook met de helft van de paddestoelen. Op smaak brengen met zout, peper.
Neem de koolbladeren dep ze droog en vul ze met het gehakt-paddestoelen-mengsel. Vouw de linker en rechterkant van het koolblad naar binnen en rol strak op. Steek vast met een takje rozemarijn en koel wegleggen tot gebruik
Maak ondertussen de saus door 40 cl. fond (of demi glace) in te koken met een paar sjalotten twee knoflooktenen en wat rozemarijn. Saus zeven, crème fraîche (of koksroom) toevoegen, even doorkoken en warm houden.
Presentatie
Zet grote borden warm.
Bak de overgebleven paddestoelen op een hoog vuur in de olijfolie. Meng de paddestoelen door de saus en doorwarmen.
Gaar de gevulde koolrolletjes in olijfolie en warm houden.
Bak de lamsfilet in olijfolie om en om bruin, laat nagaren in een matig hete oven.
Kook de roseval aardappelen in de schil in ruim water beetgaar.
Leg het koolrolletje op het bord.
Snij de zalmfilet dwars, twee keer door en leg drie stukjes tegen het koolrolletje.
Verdeel de saus met de paddestoelen over de borden.
Snij de roseval aardappelen schuin in 3 plakken en leg die tegen de koolrolletjes aan.
Serveren.
Blancheer de koolbladeren en leg ze tot gebruik weg.
Maak de paddestoelen schoon en snij in stukjes. Snij 2 sjalotten en twee knoflooktenen fijn.
Meng door het gehakt een ei, de sjalot en knoflook met de helft van de paddestoelen. Op smaak brengen met zout, peper.
Neem de koolbladeren dep ze droog en vul ze met het gehakt-paddestoelen-mengsel. Vouw de linker en rechterkant van het koolblad naar binnen en rol strak op. Steek vast met een takje rozemarijn en koel wegleggen tot gebruik
Maak ondertussen de saus door 40 cl. fond (of demi glace) in te koken met een paar sjalotten twee knoflooktenen en wat rozemarijn. Saus zeven, crème fraîche (of koksroom) toevoegen, even doorkoken en warm houden.
Presentatie
Zet grote borden warm.
Bak de overgebleven paddestoelen op een hoog vuur in de olijfolie. Meng de paddestoelen door de saus en doorwarmen.
Gaar de gevulde koolrolletjes in olijfolie en warm houden.
Bak de lamsfilet in olijfolie om en om bruin, laat nagaren in een matig hete oven.
Kook de roseval aardappelen in de schil in ruim water beetgaar.
Leg het koolrolletje op het bord.
Snij de zalmfilet dwars, twee keer door en leg drie stukjes tegen het koolrolletje.
Verdeel de saus met de paddestoelen over de borden.
Snij de roseval aardappelen schuin in 3 plakken en leg die tegen de koolrolletjes aan.
Serveren.
Theo Richel zegt: