*Op voorverwarmde borden opdienen : portie lamsvlees,
schep tomaatjes en schep krokante kruiden aarappeltjes.
Zout en peper naar behoefte.
*Grote portie : hoofdmaaltijd
*Kleine portie : snack
Recept
« Terug naar recepten
Lamsgrill met Salie en Kerstomaatjes
PT90M
Lamsgrill met Salie en Kerstomaatjes
Een heerlijk lamsgrill met salie en kerstomaatjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 - 8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsgrill met Salie en Kerstomaatjes te bereiden
*Maak een pasta in de keukenmachine van de knoflook,zeste en fijngemaakte salieblladjes.Smeer hiermee de porties lamsvlees in en bedruppel ze daarna met de helft van het limoensap en zet dat 1 uur weg in de koeling
*Zet de oven aan op 180 graden Celsius
Bak nu voor de tomaatjes de knoflook,uien en honing aan tot-dat de uien bijna bruin worden.
Doe de tomaatjes met de inhoud van de bakpan in de grote ovenschaal en roer die goed door.Doe er dan de balsamico azijn bij en roer weer goed door.Zet in de oven
*Smelt voor de aardappeltjes de boter in een pan en roer hier door de blaadjes en naaldjes van de kruiden.
*Doe de aardappeltjes in de andere ovenschotel en giet het gesmolten botermengsel over de ardappeltjes en roer even door.Zet dan ook in de oven.
*De aardappeltjes mogen 3/4 uur in de oven met om de 15 minuten roeren
*De tomaatjes mogen 20 minuten in de oven met om de 7 minuten roeren en wat sap van de limoen er over druppelen.
*Vlak voor het opdienen zetten we de grillpan op hoog vuur,doen er dan wat rijst olie in en bakken het vlees aan beide zijden 3 minuten (rosé).
*Zet de oven aan op 180 graden Celsius
Bak nu voor de tomaatjes de knoflook,uien en honing aan tot-dat de uien bijna bruin worden.
Doe de tomaatjes met de inhoud van de bakpan in de grote ovenschaal en roer die goed door.Doe er dan de balsamico azijn bij en roer weer goed door.Zet in de oven
*Smelt voor de aardappeltjes de boter in een pan en roer hier door de blaadjes en naaldjes van de kruiden.
*Doe de aardappeltjes in de andere ovenschotel en giet het gesmolten botermengsel over de ardappeltjes en roer even door.Zet dan ook in de oven.
*De aardappeltjes mogen 3/4 uur in de oven met om de 15 minuten roeren
*De tomaatjes mogen 20 minuten in de oven met om de 7 minuten roeren en wat sap van de limoen er over druppelen.
*Vlak voor het opdienen zetten we de grillpan op hoog vuur,doen er dan wat rijst olie in en bakken het vlees aan beide zijden 3 minuten (rosé).