KookJij

Lamskoteletjes met Asperges in Muntsaus

Een heerlijk lamskoteletjes met asperges in muntsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamskoteletjes met Asperges in Muntsaus te bereiden

De muntblaadjes zeer fijn hakken en in een klein pannetje doen. De witte basterdsuiker, de azijn en
lamsfond bij de muntblaadjes voegen en alles onder voortdurend roeren aan de kook brengen en
een paar min.laten koken. De basis van de muntsaus zeven, de bloem door het vocht roeren en het vocht goed door laten koken.
De aardappelen schillen, in vieren delen en parten in vorm van zeppelin snijden.
De asperges schillen en garen.
Het teentje knoflook pellen en door de knoflookpers in de olijfolie drukken, hiermee de koteletjes instrijken.
Eieren hard koken en in schijfjes snijden voor de garnering.
250 gram boter verhitten en klaren.
De koteletjes bestrijken met wat tijm en rozemarijn en snel in de verhitte boter aan beide zijden bruin bakken.
De room door de muntsaus roeren en op smaak brengen met zout en peper.
Een paar lepels saus op warm bord scheppen en er 3 lamskoteletjes in leggen.
Tenslotte op elk bord 2-4 aardappelzeppelins en de asperges met ei deponeren, garneer met takje munt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst