Recept
« Terug naar recepten
Lamskoteletjes uit het mergelland ( zie opm)
PT45M
Lamskoteletjes uit het mergelland ( zie opm)
Een heerlijk lamskoteletjes uit het mergelland ( zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamskoteletjes uit het mergelland ( zie opm) te bereiden
Maak de saus volgens receptuur.
Schil de asperges en pers het sap uit de schillen.
Voeg water, zout, suiker en boter bij het sap.
Breng het geheel aan de kook.
Haal het vet en de zenen van de racks en maak de ribben schoon.
Smeer het vlees in met een teentje knoflook.
Kruid het vlees met peper en klaar de boter.
Bak hierin het vlees aan alle zijden bruin.
Braad het rosé in een oven van 180˚C.
Laat het vlees ontspannen en zout het licht.
Leg intussen de asperges in het kokende vocht.
Breng opnieuw aan de kook en draai het vuur uit.
Laat ze ongeveer 10 min. staan tot ze beetgaar zijn.
Snijd de harde stukken van de zeekraal en bak de zeekraal in de boter.
Snijd de racks in koteletjes.
Bereidingswijze lamssaus,
4 dl kalfsfond voeg de wijn toe.
Breng het vocht aan de kook.
Voeg de kruiden en de specerijen toe en laat alles trekken.
Kook deze in tot 1,5 dl.
Neem de pan van het vuur en voeg de boter in klontjes toe.
Roer voortdurend tot een glanzende, gebonden saus ontstaat.
De saus mag niet meer koken.
Schil de asperges en pers het sap uit de schillen.
Voeg water, zout, suiker en boter bij het sap.
Breng het geheel aan de kook.
Haal het vet en de zenen van de racks en maak de ribben schoon.
Smeer het vlees in met een teentje knoflook.
Kruid het vlees met peper en klaar de boter.
Bak hierin het vlees aan alle zijden bruin.
Braad het rosé in een oven van 180˚C.
Laat het vlees ontspannen en zout het licht.
Leg intussen de asperges in het kokende vocht.
Breng opnieuw aan de kook en draai het vuur uit.
Laat ze ongeveer 10 min. staan tot ze beetgaar zijn.
Snijd de harde stukken van de zeekraal en bak de zeekraal in de boter.
Snijd de racks in koteletjes.
Bereidingswijze lamssaus,
4 dl kalfsfond voeg de wijn toe.
Breng het vocht aan de kook.
Voeg de kruiden en de specerijen toe en laat alles trekken.
Kook deze in tot 1,5 dl.
Neem de pan van het vuur en voeg de boter in klontjes toe.
Roer voortdurend tot een glanzende, gebonden saus ontstaat.
De saus mag niet meer koken.