Recept
« Terug naar recepten
Lamsnootjes met aardpeer en rapen
PT30M
Lamsnootjes met aardpeer en rapen
Een heerlijk lamsnootjes met aardpeer en rapen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jerryke
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsnootjes met aardpeer en rapen te bereiden
Schil de rapen, kook ze in water en pureer ze.
Breng op smaak met de room,peper, zout en nootmuskaat.
Schil de aardperen en snij ze in stukjes.
Kook ze gedurende 5 minuten in water tot ze beetgaar zijn en giet ze af.
Smelt de helft van de boter in een pannetje en voeg er de aardperen aan toe.
Roer ze voorzichtig om en hou ze warm.
Bak het vlees in de rest van de boter.
Breng het op smaak met peper en zout en hou het warm.
Giet het bakvet weg en roer de bakresten los met een half glas water en de azijn.
Roer om tot u een gladde saus bekomt.
Schik de puree, het vlees en de aardperen op voorverwarmde borden.
Werk de borden af met enkele lepeltjes saus.
Breng op smaak met de room,peper, zout en nootmuskaat.
Schil de aardperen en snij ze in stukjes.
Kook ze gedurende 5 minuten in water tot ze beetgaar zijn en giet ze af.
Smelt de helft van de boter in een pannetje en voeg er de aardperen aan toe.
Roer ze voorzichtig om en hou ze warm.
Bak het vlees in de rest van de boter.
Breng het op smaak met peper en zout en hou het warm.
Giet het bakvet weg en roer de bakresten los met een half glas water en de azijn.
Roer om tot u een gladde saus bekomt.
Schik de puree, het vlees en de aardperen op voorverwarmde borden.
Werk de borden af met enkele lepeltjes saus.
Ik zegt: