Recept
« Terug naar recepten
Lamsrack en lamsfilet met een sjalottenpepersaus
PT90M
Lamsrack en lamsfilet met een sjalottenpepersaus
Een heerlijk stukje lamsvlees geserveerd met asperges, ze zijn er weer!
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsrack en lamsfilet met een sjalottenpepersaus te bereiden
Leg de lamsfilet om beter te kunnen snijden 1/2 uurtje in de diepvries. Snijd de lamsfilet in de lengte dwars doormidden en bestrooi met peper en zout. Was de courgette en snijd hem in dunne plakken. Leg een plakje courgette in de filet,rol op en steek vast met een prikker. Bak de racks en de rolletjes in boter met olie bruin. Plaats de racks voor het uitserveren een 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden. Zet de laatste 10 minuten de rolletjes erbij. Snij de lamsracks in koteletjes en laat losjes in folie gewikkeld rusten.
Saus:
Bak de sjalotten en de knoflook in een weinig boter glazig en voeg de peper toe. Voeg de wijn en de port toe en laat inkoken tot er bijna niets over is. Voeg de fond en de rozemarijn toe en laat indampen tot 1/3 van de hoeveelheid. Zeef de saus. Bind de saus met de allesbinder en monteer vlak voor het uitserveren met de koude boter.
Asperges: Schil de asperges en kook ze conform het standaard recept. Schil de aardappelen, kook ze en maak er puree van.
Saus:
Bak de sjalotten en de knoflook in een weinig boter glazig en voeg de peper toe. Voeg de wijn en de port toe en laat inkoken tot er bijna niets over is. Voeg de fond en de rozemarijn toe en laat indampen tot 1/3 van de hoeveelheid. Zeef de saus. Bind de saus met de allesbinder en monteer vlak voor het uitserveren met de koude boter.
Asperges: Schil de asperges en kook ze conform het standaard recept. Schil de aardappelen, kook ze en maak er puree van.