Recept
« Terug naar recepten
Lamsrack met honing-muntjus
PT45M
Lamsrack met honing-muntjus
Een heerlijk lamsrack met honing-muntjus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
30
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsrack met honing-muntjus te bereiden
Oven voorverwarmen op 200º C.
Hak de teentjes knoflook fijn.
Snijd de muntblaadjes fijn.
Verwijder de zaadjes en hak de spaanse peper zeer fijn.
Kook de broccoli beetgaar en laat het uitlekken.
In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en de lamsracks rondom bruin bakken.
Vlees in braadslede of ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper.
Lamsracks in oven in 8 minuten van binnen rosé braden.
Intussen in bakvet helft van knoflook 30 seconden bakken.
Bouillon, wijn en honing toevoegen en op hoog vuur tot helft laten inkoken. Aanbaksels losroeren.
Boter en munt door jus roeren, jus op smaak brengen met zout en peper.
Vlees uit oven nemen en in aluminiumfolie verpakt 5 minuten laten rusten.
Intussen in hapjespan rest van olie en knoflook met rode peper 30 seconden zachtjes bakken.
Broccoli toevoegen en nog 4 minuten roerbakken tot broccoli warm is.
Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
Vlees langs botjes lossnijden en over vier warme borden verdeln.
Jus erover schenken.
Hak de teentjes knoflook fijn.
Snijd de muntblaadjes fijn.
Verwijder de zaadjes en hak de spaanse peper zeer fijn.
Kook de broccoli beetgaar en laat het uitlekken.
In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en de lamsracks rondom bruin bakken.
Vlees in braadslede of ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper.
Lamsracks in oven in 8 minuten van binnen rosé braden.
Intussen in bakvet helft van knoflook 30 seconden bakken.
Bouillon, wijn en honing toevoegen en op hoog vuur tot helft laten inkoken. Aanbaksels losroeren.
Boter en munt door jus roeren, jus op smaak brengen met zout en peper.
Vlees uit oven nemen en in aluminiumfolie verpakt 5 minuten laten rusten.
Intussen in hapjespan rest van olie en knoflook met rode peper 30 seconden zachtjes bakken.
Broccoli toevoegen en nog 4 minuten roerbakken tot broccoli warm is.
Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
Vlees langs botjes lossnijden en over vier warme borden verdeln.
Jus erover schenken.
Tieneke zegt: