Recept
« Terug naar recepten
Lamsracks met citroenkorst
PT60M
Lamsracks met citroenkorst
Een heerlijk lamsracks met citroenkorst recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsracks met citroenkorst te bereiden
Verwarm de oven op 200°C. Dep de lamsracks droog met keukenpapier. Bestrooi ze met zout en peper. Maal in een keukenmachine het brood tot kruim. Rasp de schil van de citroen (alleen het geel). Pers 1 citroenhelft uit. Meng het broodkruim met citroenrasp, citroensap, tijm, knoflook, mosterd en olijfolie Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Smelt de boter in een ruime braadpan en braad de lamsracks rondom aan. Leg ze in een braadslee en verdeel het broodmengsel over de bovenkant (vleeskant) van de racks. Duw goed aan. Schuif de braadslee in de oven en braad het vlees in 20-25 min bruin en rosé. Neem het vlees uit de oven en laat het 5 min voor het aansnijden rusten.
Smelt de boter in een ruime braadpan en braad de lamsracks rondom aan. Leg ze in een braadslee en verdeel het broodmengsel over de bovenkant (vleeskant) van de racks. Duw goed aan. Schuif de braadslee in de oven en braad het vlees in 20-25 min bruin en rosé. Neem het vlees uit de oven en laat het 5 min voor het aansnijden rusten.