Recept
« Terug naar recepten
Lamsragout in aardappelring
PT75M
Lamsragout in aardappelring
Een heerlijk lamsragout in aardappelring recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
we4you2
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsragout in aardappelring te bereiden
Snijd het vlees in stukken van 2 cm en laat wat vet eraan zitten. Verhit de olie in een pan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Bestrooi met bloem, zout en peper en doe de in vieren gesneden tomaten, de gesnipperde sjalotjes en de gehakte knoflook erbij. Voeg water toe en laat minstens 50 minuten sudderen met het deksel op de pan. Maak intussen de puree: schil en kook de aardappels 20 minuten en laat ze uitlekken in een zeef. Druk ze door een knijper en roer de boter en de room erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Zet voor de coulis de in stukjes gesneden paprika op met de gesnipperde sjalotjes en de room. Laat 20 minuten zachtjes koken en pureer het geheel met een staafmixer. Haal de stukjes vlees uit de pan en pureer de saus. Maak een bed van de puree in een ring met een doorsnede van 10 cm. Druk de stukjes vlees erin en bedek dit met de coulis. Strijk dit weer af met de puree en bestrooi met paneermeel. Zet dit even onder de gril. Schenk de saus eromheen en garneer met cherrytomaatjes en lente-uitjes