Recept
« Terug naar recepten
Lamsragout met primeurgroentjes
PT120M
Lamsragout met primeurgroentjes
Een heerlijk lamsragout met primeurgroentjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marianne jaspaert
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
740 kCal energie
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Het magazine van Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsragout met primeurgroentjes te bereiden
Pel de uien en de knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Verhit de olie in een stoofpan en bak het lamsvlees op een hoog vuur goudbruin. Voer er vervolgens de fijngehakte uien, knoflook en thijm aan toe. Kruid met peper en zout, en roer om. Bestrooi met de bloem en voeg de bouillon toe. Breng onder voortdurend roeren aan de kook en dek dan af. Laat 45 minuten stoven op een zacht vuurtje. Dop de erwtjes. Was of schil de groenten en snijd ze in stukjes. Knip de kruiden fijn. Zodra het vlees 45 min. heeft gestoofd, voeg je er de groenten en de helft van de kruiden aan toe.
Meng goed, dek af en laat nog 15 min. verder koken.
Haal het vlees en de groenten met een schuimspaan uit de pan.
Schik alles op een schaal en houd warm in de oven op 100°. Laat het kookvocht inkoken, 10 min. op een hoog vuur. Overgiet de lamsragout met deze saus, bestrooi met de resterende kruiden en dien op.
Meng goed, dek af en laat nog 15 min. verder koken.
Haal het vlees en de groenten met een schuimspaan uit de pan.
Schik alles op een schaal en houd warm in de oven op 100°. Laat het kookvocht inkoken, 10 min. op een hoog vuur. Overgiet de lamsragout met deze saus, bestrooi met de resterende kruiden en dien op.
isabel zegt: