*Het lekkerst met lamsschouder, maar ook mogelijk met ander vlees. Houd dan rekening dat het vlees er dan langer over doet om te garen.
Wat eten we er bij?--->bv kleine gebakken aardappeltjes en sperzieboontjes of
--->pasta en caponata
Recept
« Terug naar recepten
Lamsschouder met Riesling
PT780M
Lamsschouder met Riesling
Een heerlijk lamsschouder met riesling recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
780 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsschouder met Riesling te bereiden
1).Terwijl de schouder de 2 uren uitzit met peper en zout de marinade maken door alle andere ingrediënten bij elkaar te doen en zachtjes verwarmen tot een ± 75°C. De marinade laten afkoelen.
2).De schouder in de afgekoelde marinade doen (hij moet onderstaan!) en vervolgens ongeveer 8 uren laten staan.
3).Dan de schouder droogdeppen en in de oven zetten in een grote ovenschaal.
4).Om de 20 minuten de schouder overgieten met de marinade (het makkelijkste is een grote spuit te gebruiken!)
5).Schouder er nu uithalen, inkwasten met rijstolie en weer terug zetten in de oven die nu inmiddels op 220 - 230°C is gezet.
6).De schouder 15 - 20 minuten laten bakken tot er een mooie bruine korst op is gekomen.
2).De schouder in de afgekoelde marinade doen (hij moet onderstaan!) en vervolgens ongeveer 8 uren laten staan.
3).Dan de schouder droogdeppen en in de oven zetten in een grote ovenschaal.
4).Om de 20 minuten de schouder overgieten met de marinade (het makkelijkste is een grote spuit te gebruiken!)
5).Schouder er nu uithalen, inkwasten met rijstolie en weer terug zetten in de oven die nu inmiddels op 220 - 230°C is gezet.
6).De schouder 15 - 20 minuten laten bakken tot er een mooie bruine korst op is gekomen.
cindyvanbrakel zegt: