Recept
« Terug naar recepten
Lamsstoofpotje met verse kruiden
PT80M
Lamsstoofpotje met verse kruiden
Een heerlijk stoofpotje met lamsvlees.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vlees.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsstoofpotje met verse kruiden te bereiden
Stap 1. Pers de knoflook. Hak de naaldjes van de takjes rozemarijn en tijm fijn. Dep de Lamspoulet droog en bestrooi het vlees met peper.
Stap 2. Verhit de boter in een hapjes- of braadpan en bak de Lamspoulet in ± 5 minuten op hoog vuur goudbruin en gaar. Voeg de ui, de knoflook, de rozemarijn en de tijm toe en fruit deze ± 5 minuten op middelhoog vuur mee.
Stap 3. Schenk de vleesfond en witte wijn erover en laat het stoofpotje afgedekt ± 60 minuten op zacht vuur sudderen.
Stap 4. Kook de jus op hoog vuur wat in en breng op smaak met zout en peper.
Lekker met rijst en broccoli met geroosterde amandeltjes.
Stap 2. Verhit de boter in een hapjes- of braadpan en bak de Lamspoulet in ± 5 minuten op hoog vuur goudbruin en gaar. Voeg de ui, de knoflook, de rozemarijn en de tijm toe en fruit deze ± 5 minuten op middelhoog vuur mee.
Stap 3. Schenk de vleesfond en witte wijn erover en laat het stoofpotje afgedekt ± 60 minuten op zacht vuur sudderen.
Stap 4. Kook de jus op hoog vuur wat in en breng op smaak met zout en peper.
Lekker met rijst en broccoli met geroosterde amandeltjes.
Els Meeuwsen zegt: