Recept
« Terug naar recepten
Lamsvlees curry
PT40M
Lamsvlees curry
Een heerlijk lamsvlees curry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Esther van Gompel
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
meiasia.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsvlees curry te bereiden
Spoel de rijst met koud water en laat uitlekken. Breng 300 ml water met zout aan de kook en kook de rijst 10 minuten. Zet het vuur uit en laat de rijst nog 5 minuten staan.
Spoel de rozijnen in een zeef met heet water en laat uitlekken. Meng de rozijnen door de rijst.
Meng in een kommetje de yoghurt met het zout, de peper en koriander.
Verhit de olie in een kleine braadpan. Voeg het lamsvlees toe en schroei het op hoog vuur snel dicht. Voeg de kruidenpasta toe en laat het vlees op laag vuur in 15 minuten gaar sudderen.
Serveer het lamsvlees met de rijst en yoghurt.
Spoel de rozijnen in een zeef met heet water en laat uitlekken. Meng de rozijnen door de rijst.
Meng in een kommetje de yoghurt met het zout, de peper en koriander.
Verhit de olie in een kleine braadpan. Voeg het lamsvlees toe en schroei het op hoog vuur snel dicht. Voeg de kruidenpasta toe en laat het vlees op laag vuur in 15 minuten gaar sudderen.
Serveer het lamsvlees met de rijst en yoghurt.