Recept
« Terug naar recepten
Lamsvlees Tajine met Saffraan
PT100M
Lamsvlees Tajine met Saffraan
Een heerlijk lamsvlees tajine met saffraan recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kennis uit Engeland
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsvlees Tajine met Saffraan te bereiden
1).Verhit de olie en fruit hierin aan de ui en de knoflook, tot de ui glazig is geworden.
2).Dan gaat de gember er bij en de saffraan en na 2 minuten bakken en roeren de rest van de kruiden.
3).Roer even door tot de aroma's goed loskomen en doe dan het gebloemde vlees er bij en laat dat een beetje bruinen.
4).Blus met de wijn, leg de tomaatjes er op en voeg het citroensap toe, deksel er op en minimaal 1 uur laten sudderen.
5).Wanneer het vocht te veel verdampt een beetje aanvullen met wat heet water.
2).Dan gaat de gember er bij en de saffraan en na 2 minuten bakken en roeren de rest van de kruiden.
3).Roer even door tot de aroma's goed loskomen en doe dan het gebloemde vlees er bij en laat dat een beetje bruinen.
4).Blus met de wijn, leg de tomaatjes er op en voeg het citroensap toe, deksel er op en minimaal 1 uur laten sudderen.
5).Wanneer het vocht te veel verdampt een beetje aanvullen met wat heet water.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er couscous bij of witte rijst.