Recept
« Terug naar recepten
Lasagna met aubergine, mozzarella en rundergehakt
PT30M
Lasagna met aubergine, mozzarella en rundergehakt
Een heerlijk lasagna met aubergine, mozzarella en rundergehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2/3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagna met aubergine, mozzarella en rundergehakt te bereiden
Verwarm de oven voor op 180º C .
Bak het rundergehakt rul, voeg peper en zout toe. Snijd de aubergines in kleine dobbelsteentjes, de portabella in kleine stukjes en voeg ze toe aan het gehakt. Snijd de rozemarijn, tijm en teentjes knoflook fijn en meng het door het gehaktmengsel. Bak het geheel al roerend drie minuten in een hapjespan.
Haal de pan van het vuur en voeg de lasagnekruidenmix, melk en béchamelsaus toe. Zet de pan terug op het vuur, mix alle ingrediënten goed door elkaar, voeg het blikje Italiaanse tomatensaus en een blikje water toe en verwarm het geheel gedurende 5 minuten.
Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Vet een ovenschaal in met olie. Bedek de bodem met een dun laagje gehaktsaus. Leg hierop een laag van drie lasagnebladen. Voeg vervolgens weer een laag saus toe met daarop de mozzarella. Leg hierop weer een laag van drie lasagnebladen. Verdeel hierover de rest van de saus. Strooi flink veel Parmezaanse kaas over de lasagne. Doe de lasagne 25 minuten in de oven op 180º C.
Verwijder het hart uit de kropsla. Snijd het door de helft en bestrooi het met wat peper, zout en olijfolie. Grill dit om en om aan twee kanten bruin en breng het op smaak met wat balsamico-azijn.
Serveer de kropsla op een bord met daarnaast een stuk lasagne. Garneer het met een paar blaadjes basilicum.
Bak het rundergehakt rul, voeg peper en zout toe. Snijd de aubergines in kleine dobbelsteentjes, de portabella in kleine stukjes en voeg ze toe aan het gehakt. Snijd de rozemarijn, tijm en teentjes knoflook fijn en meng het door het gehaktmengsel. Bak het geheel al roerend drie minuten in een hapjespan.
Haal de pan van het vuur en voeg de lasagnekruidenmix, melk en béchamelsaus toe. Zet de pan terug op het vuur, mix alle ingrediënten goed door elkaar, voeg het blikje Italiaanse tomatensaus en een blikje water toe en verwarm het geheel gedurende 5 minuten.
Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Vet een ovenschaal in met olie. Bedek de bodem met een dun laagje gehaktsaus. Leg hierop een laag van drie lasagnebladen. Voeg vervolgens weer een laag saus toe met daarop de mozzarella. Leg hierop weer een laag van drie lasagnebladen. Verdeel hierover de rest van de saus. Strooi flink veel Parmezaanse kaas over de lasagne. Doe de lasagne 25 minuten in de oven op 180º C.
Verwijder het hart uit de kropsla. Snijd het door de helft en bestrooi het met wat peper, zout en olijfolie. Grill dit om en om aan twee kanten bruin en breng het op smaak met wat balsamico-azijn.
Serveer de kropsla op een bord met daarnaast een stuk lasagne. Garneer het met een paar blaadjes basilicum.